Transfertryk

I modsætning til tekstiltryk bliver transfertryk ikke trykt direkte på tekstilet. Transferen lægges på et folie, hvorefter trykket varmes ind i tekstilet. Der findes tre former for transfertryk:  Hotmelt, Colorstop og Extreme. 

Hotmelt

Hotmelt er den mest anvendte transfertype, idet den kan anvendes på de fleste tekstiler og tilmed befinder sig i et lavt prisniveau. Denne transfertype udmærker sig ved at være slidstærk, let strækbar og tåler vask op til 60 grader. Detalje gengivelsen på en Hotmelt transfer gør den særdeles velegnet til små detaljer.

Colorstop

Colorstop besidder de samme gode egenskaber som en Hotmelt, men har herudover et ekstra blokerende lag der reducerer risikoen for gennemblødning/migration fra tekstilet og egner sig dermed godt til syntetiske artikler som eksempelvis softshell jakker, polyester sweatshirts og. lign.
Transfertypen udmærker sig ved at være slidstærk, let strækbar og tåler vask op til 60 grader. Detalje gengivelsen på en Colorstop transfer gør den særdeles velegnet til små detaljer.

Extreme

Extreme er en stærk transfertype. Den kan anvendes på de fleste tekstiler og udmærker sig ved at være både tynd, slidstærk og let strækbar. Dermed er transferen yderst egnet til arbejdsbeklædning og beklædning med højt slid. Transferen tåler vask op til 95 grader og tumbling. Transferen er ligeledes blevet testet hos vaskeri hvor den har gennemgået industrivask. Detalje gengivelsen på en Extreme gør den særdeles velegnet til små detaljer.